לקוחות מספרים

במסגרת שאלון לבדיקת שביעות הרצון של לקוחותינו, ביקשנו מהם לספר על הסיבות שהביאו אותם
לרכוש קרקע חקלאית. באישורם, אנו מצטטים את התשובות:

"אנחנו עולים וותיקים בישראל משנות השבעים. באוקראינה לא יכלנו לקנות אדמה ומאז שהיינו זוג צעיר ועלינו לארץ רצינו אדמה פרטית משלנו ועל שמנו. קנינו אדמה ראשונה ב-79′ עם הכסף הראשון שלנו ומכרנו אותה ברווח ב-86′ כשהבן נולד, וקנינו את האדמה שלכם אחרי שהבן השתחרר מהצבא ואנחנו מאמינים שהוא יבנה עליה את הבית שלו. אין לנו השקעות אחרות. ראינו כבר איך הלירה הפכה לשקל והשקל הפך לשקל חדש והדולר עלה וירד והכל משתנה חוץ מאדמה. אלוהים שם אותה שם ושם היא תישאר לנצח, וזאת המתנה הכי יפה."

משפחת קמינסקי

"זאת ההשקעה הכי בטוחה שיכלתי לעשות במחיר של קרן השתלמות שהשתחררה לי. יש לי ניסיון טוב עם מקרקעין ואח שהוא עו”ד אז הכל יחד. בדקתי קרקעות חקלאיות ובדקתי הפשרות ואפשר לראות שיש תזוזה בכוון ועלייה בסיכויים ומבחינתי זאת השקעה לטווח ארוך."

אורית ר.

"קניתי קרקע חקלאית כדי לישון טוב. לקח לי זמן להתאושש מהמכה ב-2008 ונשבעתי לא להיכנס לבורסה יותר. מאז אני משקיע בנדל”ן, גם לבנייה וגם חקלאי. הנדל”ן החקלאי מאפשר לי לקנות דונמים שלמים במחיר נמוך, ואני בודק היטב מה המצב של הנדל”ן מבחינה תכנונית לפני הקנייה. זה עולם אחר מהבורסה – לטוב ולרע, לא קופץ לשמיים במאה אחוז תוך שעה אבל גם אף פעם לא תיעלם לי ההשקעה. מי שקונה נדל”ן יורד מהקזינו של הבורסה וזה מה שהיום עושה לי טוב – השקט הנפשי."

דניאל ט.

"בתור חקלאים אנחנו מכירים את החשיבות של האדמה למרעה וראינו כבר אדמה שהופשרה וגם הפקעות שרק מהם עשו כסף רצינו גם אדמה באזור המרכז ובדקנו מה קרוב לפי המפות האדמה של שפע הייתה הכי טובה לנו גם במחיר."

דניאל ט.

"אני מתכנן לבנות על המגרש שלי בכל מקרה, ואם לא יהיה אישור בנייה אני מתכנן להעמיד שם משהו נייד כמו אוטובוס או מבנה אחר. מגיל צעיר רציתי שתהיה לי קרקע משלי."

פיני ד.

"תודה לכם על השירות הטוב. יש לי אדמות בכל האזור סביב פרדס חנה ובשרון וזו הקרקע הראשונה שלי באזור השפלה."

יחיאל ר.

"הציעו שטח גדול במחיר זול ליד ראשון, אנחנו גרים קרוב ואוהבים את האזור, במחיר כזה חבל שלא לקחת. התייעצתי עם חבר שהוא שמאי וזה התאים לי גם אם יהיה הפשרה וגם אם לא, כי אפשר למכור את זה. אני מאמין שיום אחד זה יהיה שווה הרבה כי האזור הזה נבנה כולו על אדמה חקלאית."

משפחת קופרמן

"אני מכיר את הפתגם “אדמה זה משהו שהפסיקו לייצר ומה שיש עכשיו זה מה שיישאר”. באפס ריבית על הכסף בבנק עלה לי יותר לסגור ולפתוח אותו, ובשביל מי שלא בבורסה אין אפשרות אחרת. מחירי הנדל”ן בישראל תמיד עולים, ופה יש לי אופציה יום אחד לבנות."

ר.כ

"הסיפור שלנו מצחיק כי חשבנו לקנות רכב שני. במהלך החיפוש ברשת ראינו שבאותו מחיר אפשר לקנות מגרש. דיברנו על זה עם אבא שלי שהוא סוכן ביטוח אבל מבין בהשקעות והוא אמר בצדק, שאם נקנה היום אוטו ב-150,000 שקל, נשלם עליו המון כסף כל שנה בטסט וביטוח ובזמן הזה הערך שלו יורד : בעוד כמה שנים הוא יהיה שווה 60,000, אחר כך יהיה שווה 40,000 ואחר כך ילך לגריטה, ובזמן הזה הוא עלה לנו הון באחזקה. לא היינו “חייבים” עוד אוטו, אז החלטנו לעשות משהו אחר עם הכסף ואבא שלי הגיע לכמה חברות נדל”ן, פגש גם את מייקל ובסוף קנינו ממנו שני מגרשים. בשלוש שנים האחרונות המחיר שלהם עלה, ככה שמבחינה פיננסית זו החלטה מעולה עבורנו, ובלי שנצטרך לשלם עליהם אחזקה."

נטלי ואלון

"קניתי אדמה בשביל הילדים שיישאר להם. מבחינת מחיר זה אפשר לנו לקנות שני דונם באזור טוב. אשתי החליטה על זה והעו”ד שלי אמר שמבין האופציות זאת השקעה סולידית."

משפחת כץ

"במשפחה שלי היו אדמות מדורי דורות לפני העלייה לארץ. כאשר החרימו לסבי את האדמות שהיו במשפחה, הוא עלה לארץ עם סבתי וכך ניצל מהתופת באירופה. עוד לפני הקמת המדינה רכשו סבי וסבתי קרקעות באזור ראש פנה ובזיכרון יעקב, וכך גם חינכו את אבי ודודי. כך חינך אותי אבי בשעתו, ואת כל האחים שלי – שאדם חייב שתהיה לו אדמה פרטית משלו. אבא שלי אמר שזאת ההשקעה היחידה שתמיד עולה, ולאורך השנים כאשר הוא והדודים שלי מכרו אדמות שעברו אליהם בירושה. אני ואחותי הבנו זאת היטב והשקענו יחד כבר בגיל צעיר יחסית, ומאז אנחנו קונים אדמות כשהמחיר מאפשר זאת וההשקעה נראית טובה. יש לנו במשותף אדמות שיניבו פרי כבר בעתיד הקרוב, ויש לי אדמות שהילדים שלי ייהנו מעליית הערך שלהן – כך או כך בשבילי זאת ההשקעה הטובה ביותר וכך חינכתי גם את ילדיי."

אמנון ס.

"חשבנו מה לעשות בכספי הפיצויים לאחר 24 שנים בצבא קבע, וקנינו קרקע לילדים. אנחנו יודעים שלילדים שלנו יש עכשיו קרקע משלהם וזה יותר טוב בעינינו מכל מנייה שאפשר להשקיע בה. לנו פחות אכפת מהתהליכים בקרקע, העיקר בשבילנו זה הילדים."

משפחת שוקרון
דילוג לתוכן